Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μισός αιώνας Αριστοφάνης» από το Θέατρο Τέχνης στην Επίδαυρο

«Μισός αιώνας Αριστοφάνης» από το Θέατρο Τέχνης στην Επίδαυρο

Μία παράσταση-σταθμό για το ελληνικό θέατρο ανεβάζει στις 25 και 26 Ιουνίου στην Επίδαυρο το Θέατρο Τέχνης. Πρόκειται για την παραγωγή Μισός αιώνας Αριστοφάνης, που περιλαμβάνει δέκα έργα του κορυφαίου Αθηναίου κωμωδιογράφου, που σημάδεψαν την 50χρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης.

43

Μία παράσταση-σταθμό για το ελληνικό θέατρο ανεβάζει στις 25 και 26 Ιουνίου στην Επίδαυρο το Θέατρο Τέχνης. Πρόκειται για την παραγωγή Μισός αιώνας Αριστοφάνης, που περιλαμβάνει δέκα έργα του κορυφαίου Αθηναίου κωμωδιογράφου, τα οποία σημάδεψαν την 50χρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης.

Με 95 συντελεστές, 38 ηθοποιούς, 12 χορευτές, 200 κοστούμια και 2.000 σκηνικά αντικείμενα, το Θέατρο Τέχνης θα αναβιώσει στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου τα σημαντικότερα αποσπάσματα των αριστοφανικών έργων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, η προετοιμασία της φιλόδοξης παραγωγής του Τέχνης άρχισε πριν δύο χρόνια από τον «απόντα» Μίμη Κουγιουμτζή, τον Γιώργο Λαζάνη και τον Διονύση Φωτόπουλο.

Αρχικά έγινε η επιλογή των αποσπασμάτων και στη συνέχεια η «σεναριακή» σύνθεσή τους, καθώς η παράσταση θα λειτουργήσει ενιαία και θα ακολουθήσει τη χρονική σειρά των ανεβασμάτων, προκειμένου να αναδειχθεί η διαδρομή που έγινε αυτά τα 50 χρόνια.

Βασικοί πρωταγωνιστές της παράστασης είναι ο Γιάννης Μόρτζος, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, η Αννίτα Σαντοριναίου, ο Γιάννης Καρατζογιάννης και ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ενώ κυρίαρχο ρόλο θα έχει και ο Χορός, που απαρτίζεται από 33 ηθοποιούς.

Τη σύνθεση και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφουν ο Γιώργος Λαζάνης, ο Κωστής Καπελώνης και ο Θοδωρής Γράμψας, τη σκηνογραφική σύνθεση και την επιμέλεια των κοστουμιών ο Διονύσης Φωτόπουλος, την επιμέλεια της κίνησης η Μαρία Κυνηγού, τη διδασκαλία κίνησης του Χορού η Αποστολία Τσολάκη, τη μουσική διδασκαλία χορικών ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024