Ενημερωτική εκστρατεία για την εθελοντική αιμοδοσία
Αθήνα: Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας εγκαινίασε τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αθήνα: Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας εγκαινίασε τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Την προσπάθεια στηρίζουν 29 γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι εμφανίζονται στα διαφημιστικά τηλεοπτικά μηνύματα και ‘επιστρατεύτηκαν’ για τον ιερό αυτό σκοπό από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας.
Η ενημερωτική εκστρατεία αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο με κεντρικό μήνυμα ‘Δεσμοί Αίματος’ θα προβάλλεται μέχρι το τέλος του μήνα. Το δεύτερο θα προβληθεί από 1- 14 Ιουλίου, με κεντρικό μήνυμα ‘Θα πας; Θα πάω’ και στο ίδιο διάστημα θα ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία συλλογής μονάδων αίματος. Το τρίτο μέρος θα περιλαμβάνει επισκέψεις των καλλιτεχνών στα κέντρα αιμοδοσίας.
Ο κ. Κακλαμάνης ρωτήθηκε εάν χρειάζεται να συμβαίνουν θλιβερά περιστατικά, όπως οι πρόσφατες εκκλήσεις για δωρεά μυελού των οστών για τα δύο άρρωστα παιδιά, προκειμένου να ευαισθητοποιείται κόσμος.’Αν εννοείτε το υπουργείο Υγείας φοβάμαι πως ναι. Ο Έλληνας ευαισθητοποιείται…’, απάντησε.
Αναφερόμενος, στο θέμα της επάρκειας αίματος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο
υφυπουργός Υγείας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, τόνισε ότι θα υπάρχει επάρκεια
αίματος και ανακοίνωσε ότι στα τέλη του μήνα θα λειτουργήσει το ειδικό Τμήμα Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο ‘Λαϊκό’.
‘Η δική μας προσφορά δεν έχει χρώμα. Το αίμα έχει’ σχολίασε ο ηθοποιός Χρήστος
Βαλαβανίδης, ‘χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, χωρίς να φτάσει η τελευταία ώρα’,
επισήμανε ο Λάκης Λαζόπουλος.
Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι οι κυρίες Μίνα Αδαμάκη, Ελντα
Πανοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Γαλάνη, Φωτεινή Δάρα και οι κύριοι Λάκης Λαζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Μακεδόνας, Κώστας Μαρκουλάκης, Αλέξανδρος Γεωργούλης, Ακης Σακελαρίου και Α. Χειλάκης.
Η μουσική ανήκει στον κ. Σταμάτη Κραουνάκη και η σκηνοθεσία στον κ. Αντώνη
Καλογρίδη.
health.in.gr
- Β. Σπανάκης: Πρώτη γραμμή οι Δήμοι για την πρόληψη πυρκαγιών–Ζητούμενο της ΚΕΔΕ η ουσιαστική ενίσχυση τους
- Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά του πολέμου στο Ιράν
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

