Πλουσιότεροι έγιναν οι πλούσιοι του κόσμου μέσα στο 2003
Στα 28,8 τρισ. δολάρια ανέρχεται πλέον η περιουσία των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου, που αυξήθηκε σε ποσοστό 7,7% μέσα στο 2003, ανεβαίνοντας στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κατάρρευση των εταιρειών του Διαδικτύου, εδώ και τέσσερα χρόνια.
71
Στα 28,8 τρισ. δολάρια ανέρχεται πλέον η περιουσία των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου, που αυξήθηκε σε ποσοστό 7,7% μέσα στο 2003, ανεβαίνοντας στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από την κατάρρευση των εταιρειών του Διαδικτύου, εδώ και τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Capgemini και της τράπεζας επενδύσεων Merrill Lynch που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, στα τέλη του 2003 υπήρχαν στον κόσμο 7.700.000 άνθρωποι «υψηλής καθαρής αξίας», ήτοι 500.000 ή 7,5% περισσότεροι από τον αντίστοιχο αριθμό του 2002.
Η ανάκαμψη των χρηματαγορών βοήθησε να γίνουν περισσότεροι άνθρωποι πλούσιοι στη Βρετανία και έβαλε τη χώρα στις δέκα πρώτες παγκοσμίως στις οποίες αυξήθηκαν τα «υψηλής καθαρής αξίας» άτομα, εκείνα δηλαδή που έχουν χρηματιστικά περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται τουλάχιστον σε ένα εκατ. δολάρια, εξαιρουμένων των ακινήτων.
Η δημιουργία πλούτου ήταν ποικίλη από χώρα σε χώρα. Στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική σημειώθηκαν αυξήσεις 10% και 13,6% αντιστοίχως κατά το 2003. Στην Ευρώπη η αύξηση της δημιουργίας πλούτου ήταν 3,7%. Στις ΗΠΑ οι τάξεις των πλουσίων αυξήθηκαν κατά 272.000 άτομα και έφτασαν τα 2.027.000 στα τέλη του 2003.
Στην Κίνα ο αριθμός των ατόμων «υψηλής καθαρής αξίας» αυξήθηκε κατά 12% και στην Ινδία κατά 22%. Η Μέση Ανατολή και η Λατινική Αμερική σημείωσαν μικρότερες αυξήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΝΑΤΟ: Το τέλος των ψευδαισθήσεων – Τι κλονίζει ολόκληρο το οικοδόμημα της ισχυρότερης συμμαχίας στην ιστορία
- Αγορά εργασίας: Μεικτή εικόνα βλέπει η ΤτΕ – Στους 923.000 οι άνεργοι τον Ιανουάριο
- Βαλκανικό Πρωτάθλημα: Χρυσές Αδαμοπούλου και Ρούσσου – 11 μετάλλια για την Ελλάδα, 2ος ο Τεντόγλου
- Μετωπική Γεωργιάδη-γιατρών με απειλές για απολύσεις – Σε νοσηρό κλίμα η κουβέντα για το ΕΣΥ
- ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε εβδομάδα και μια τραγωδία στις θάλασσες – Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει
- Ούιπεστ – Ολυμπιακός 16-15: Πρώτη και άνευ ουσίας ήττα στη σεζόν για τις «ερυθρόλευκες»

