Στο Πεκίνο του 2008 η Ολυμπιακή Φλόγα του 2004
Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στην Ολυμπιακή Φλόγα οι κάτοικοι του Πεκίνου. Χιλιάδες Κινέζοι παρατάχθηκαν στα διάφορα σημεία διέλευσης της Φλόγας για να παρακολουθήσουν τους 148 λαμπαδηδρόμους. Μεταξύ αυτών, ο Γιάο Μινγκ του ΝΒΑ.
30
Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στην Ολυμπιακή Φλόγα οι κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας. Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι παρατάχθηκαν στα διάφορα σημεία διέλευσης της Φλόγας για να παρακολουθήσουν τους 148 λαμπαδηδρόμους. Μεταξύ αυτών, ο Γιάο Μινγκ από τον κόσμο του ΝΒΑ.
«Το Πεκίνο ευγνωμονεί την Αθήνα επειδή στις αναμνήσεις του 2004 θα υπάρχουν και εικόνες από την πρωτεύουσα της Κίνας» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του 2008.
Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με τη διέλευση της Φλόγας από κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας: την Πλατεία Τιεναμέν, την Απαγορευμένη Πόλη, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το Πανεπιστήμιο και τα Θερινά Ανάκτορα.
Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Λινγκ Γιανγκ, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου και μέλος της ΔΟΕ. Τελευταίος παρέλαβε τη Φλόγα ο διάσημος Κινέζος καλαθοσφαιριστής Γιάο Μινγκ, για να ακολουθήσει η τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας στα Θερινά Ανάκτορα.
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Μάρτον Σίμιτσεκ, ενώ παρέστησαν ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Πεκίνο Χαράλαμπος Ροκανάς.
Επόμενος σταθμός της λαμπαδηδρομίας είναι (την Πέμπτη) το Νέο Δελχί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Έφυγε» ο Ρολάν Κουρμπίς που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό
- Αρχαίος τάφος στην Τουρκία ίσως φιλοξενούσε συγγενή του βασιλιά Μίδα
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου