53

Το ζήτημα των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, την Παρασκευή.

Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν στο EuroGroup και το Ecofin, από το οποίο απορρίφθηκε η ελληνική πρόταση για μείωση των ελαχίστων επιπέδων του φόρου στα καύσιμα, καθώς δεν συμφώνησε καμία άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ να μην προχωρήσει σε μονομερή μείωση του φόρου στα καύσιμα.

Έτσι, η κυβέρνηση αναζητά νέους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις υψηλές τιμές στην αγορά των καυσίμων, καθώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης Καραμανλή – Αλογοσκούφη, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, δεν αποκάλυψε τον προσανατολισμό του οικονομικού επιτελείου για το ζήτημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ