Με απώλειες 0,03% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει οριακά πάνω από τις 2.400 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,03% στις 2.401,59 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 113,6 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές της Bayer και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις τιμές του πετρελαίου.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί, αναμένοντας το ξεκαθάρισμα του κλίματος στις διεθνείς αγορές.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,04% στις 2.791,38 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,01% στις 1.268,53 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,10% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,41%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Διύλισης (-1,52%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Βασικών Μετάλλων (+1,10%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,94% στα 10,50 ευρώ), της Alpha Bank (-1,62% στα 20,60 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+1,96% στα 15,60 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 126 σημείωσαν άνοδο, 166 υποχώρησαν και 93 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιουβέντους – Νάπολι 3-0: «Πάρτι» με καλεσμένους τους Παρτενοπέι
- Οι γυναίκες στο περιθώριο της υγειονομικής περίθαλψης: Χάνουν 75 εκατ. χρόνια υγιούς ζωής ετησίως
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν όλη τη χώρα – Οι «επικίνδυνες» ώρες στην Αττική
- Μα πώς μπορεί κανείς να μισεί έναν σκαντζόχοιρο; Η σκοτεινή ιστορία πίσω από ένα αξιολάτρευτο ζωάκι
- Αποστρατεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι κουμπάρες της ΕΥΠ που δεν… μιλούσαν για το Predator
- Ο Λαφόν απέκρουσε πέναλτι του Μίχορλ (vid)


