43

Τέσσερα άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα συνέλαβαν οι αρχές της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης στο Τόκιο.

Δύο άτομα από το Μπανγκλαντές, ένας Ινδός και ένα άτομο από τη Δημοκρατία του Μάλι συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν έπειτα από πληροφορίες για τη δράση του Γάλλου Λιονέλ Ντιμόν, ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν και εργαζόταν στην Ιαπωνία το διάστημα 2001-2003.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ντιμόν χρηματοδοτούσε και παρείχε εξοπλισμό σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και η Αλ Κάιντα.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ένα πρόσωπο με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα διατηρούσε επαφές με πολύ σημαντικά πρόσωπα στη χώρα και είχε αναλάβει συγκεκριμένες αποστολές» αποκάλυψε ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Χιρογιούκι Χοσόντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ