30

Την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας επισκέφθηκε το πρωί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον κοσμήτορα Δ.Αγραφιώτη, με καθηγητές, σπουδαστές και εργαζόμενους στη σχολή. «Το ΚΚΕ είναι υπέρ ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας, δωρεάν και σύγχρονου» τόνισε.

Η κ.Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση που έγινε στο αμφιθέατρο της σχολής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όταν οι διάφοροι οργανισμοί που εποπτεύουν την ελληνική οικονομία, μιλούν με αμφίσημους όρους για νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, κρύβουν την πολιτική τους που είναι να κλείσει η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης. Όταν μιλούν για αυτοτέλεια αυτό σημαίνει κόψτε το λαιμό σας να βρείτε χρήματα, δηλαδή οργανωθείτε σε επιχειρηματική βάση. Διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις κατευθύνσεις.»

Η κυρία Παπαρήγα σημειώσε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος υγείας, δωρεάν και σύγχρονου, χωρίς να πληρώνουν εισφορές οι εργαζόμενοι.

«Με τους εργαζόμενους σε αυτό το σύστημα να έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με αμοιβές που να αντιστοιχούν σε ένα καλό επίπεδο ζωής, με εξέλιξη, ανανέωση της επιστημονικής γνώσης και ελεύθερο χρόνο. Δεν υπάρχει λύση χωρίς βαθύτατες αλλαγές, δεν μπορεί να υπάρχει λύση μόνο με παρεμβάσεις στα καθημερινά. Πραγματική λύση μπορεί να υπάρχει μόνο όταν λυθεί το ποια τάξη κάνει κουμάντο» υποστήριξε.

Ομιλία στην Ηλιούπολη

Σε αντίσταση και απειθαρχία, «ώστε να αντιμετωπιστεί το αύριο με αισιοδοξία» κάλεσε τα λαϊκά στρώματα η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Ηλιούπολη.

«Εμείς παλεύουμε παίρνοντας σαν βάση την πραγματικότητα των δικαιωμάτων του λαού και όχι την πραγματικότητα των δικαιωμάτων της πλουτοκρατίας. Λέμε ναι στην ευρωπαϊκή συνεργασία χωρών και κυβερνήσεων με στόχο μια διαφορετική σύμπραξη σε μορφή και περιεχόμενο από αυτήν της ΕΕ».

Η γγ του ΚΚΕ συνέχισε λέγοντας ότι το ΚΚΕ λέει όχι στην ΕΕ γιατί είναι συνεταιρισμός των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των κεφαλαιοκρατών.

«Λέμε όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ενώσεις και οργανισμούς του κεφαλαίου και του πολέμου» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ