Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης ο Μαρσέλ Μαρσώ

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης ο Μαρσέλ Μαρσώ

Μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων θα δώσει το βράδυ της Τετάρτης ο μεγάλος Γάλλος μίμος Μαρσέλ Μαρσώ.

38

«Είμαι χαρούμενος που είμαι μίμος. Αυτό μου επιτρέπει να εκφράζω όλα μου τα συναισθήματα. Η ψυχή, η θάλασσα, τα πουλιά είναι ένας κόσμος από μόνα τους. Η παντομίμα είναι ποίηση… Η μιμική δεν έχει χώρα, δεν έχει πατρίδα. Η μουσική και ο ήχος βρίσκονται παντού» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης από την Πυλαία Θεσσαλονίκης ο αειθαλής Γάλλος μίμος Μαρσέλ Μαρσώ.

Εξήντα σχεδόν χρόνια από τότε που ο Ζαν Λουί Μπαρώ έδινε στον 23χρονο τότε εβραϊκής καταγωγής Μαρσέλ Μανζέλ (το πραγματικό όνομα του διεθνούς φήμης Γάλλου μίμου) τη μεγάλη ευκαιρία να ερμηνεύσει τον περίφημο ρόλο του Αρλεκίνου στον Βαπτιστή (μια διασκευή των Παιδιών του Παραδείσου), ο 81χρονος σήμερα Μαρσέλ Μαρσώ είναι ο μεγαλύτερος μίμος όλων των εποχών.

«Είναι παράξενη η ζωή. Όλα κρέμονται από μια κίνηση, από μια ματιά» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, όταν περιέγραφε την πρώτη του δημόσια «μίμηση» του «αθώου», όταν στα 1944 έξω από ένα σταθμό του μετρό στο Παρίσι Γερμανοί στρατιώτες ζητούσαν από τον νεαρό τότε εβραίο αντιστασιακό Μαρσέλ Μανζέλ τα χαρτιά του. Και χάρη στην μίμηση του θαρραλέου και του αθώου, τη γλίτωσε.

Ο νεαρός εβραίος από το Στρασβούργο, ο στρατιώτης της Γαλλικής αντίστασης κατά των Γερμανών, ο μαθητής του Ετιέν Ντεκρού και του Ζαν Λουί Μπαρώ, ο δημιουργός της Κομπανί ντε μίμ -του μόνου θιάσου παντομίμας στον κόσμο- βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, για τους σκοπούς της οποίας θα δώσει το βράδυ μια μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024