
ΕΕ: Υπό έγκριση η κυκλοφορία του πρώτου μεταλλαγμένου προϊόντος
Βέλγιο: Ένα βήμα πριν την άρση του πενταετούς μορατόριουμ που είχε επιβάλει στην πώληση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Βέλγιο: Ένα βήμα πριν τηνάρση του πενταετούς μορατόριουμ που είχε επιβάλει στην πώλησηγενετικά τροποποιημένων προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων στοειδησεογραφικό δίκτυο BBC, την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει τη διάθεση στην αγορά ενός τύπου καλαμποκιού, η αναγνωριστική ετικέτα του οποίου θα αναγράφει ευκρινώς πως πρόκειται για γενετικά τροποποιημένο προϊόν.
Πρόκειται για τον τύπο καλαμποκιού με την ονομασία «Β.Τ. 11», ο οποίος αποτελεί το πρώτο γενετικά τροποποιημένο προϊόν που λαμβάνει την έγκρισή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ σειρά έχουν άλλοι 30 προκειμένου να διοχετευθούν στην αγορά.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιθανότητα ελήφθη έπειτα και από τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων σχετικά με την άρση του μορατόριουμ και την υιοθέτηση νομοθεσίας σχετικά με την εισαγωγή και διάθεση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.
Οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν τον περασμένο μήνα να συμφωνήσουν στην άρση του μορατόριουμ και ζήτησαν από την Κομισιόν να πάρει την τελική απόφαση.
Έντονες ήταν ωστόσο οι επικρίσεις οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των καταναλωτών σε βάρος της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
health.in.gr
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Στενά Ορμούζ: Παράκαμψη με… φορτηγά για μεταφορά μετάλλων και καταναλωτικών αγαθών
- Βουλή: Ανάμεσα σε συμπληγάδες η κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
- Συνταξιοδότηση: Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών



