27

Αρκετές προσθήκες και μια διαγραφή περιλαμβάνει από ελληνικής πλευράς η αναθεώρηση των δεικτών MSCI. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 28ης Μαΐου, αντί της 31ης του ίδιου μήνα, λόγω των αργιών στις αγορές.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, στο δείκτη MSCI Euro & Pan Euro διατηρείται η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank.

Όσον αφορά στις δύο τελευταίες (Eurobank και Alpha Bank) συμμετέχουν με ελαφρώς μεγαλύτερους συντελεστές στάθμισης FIF (free float adjustment).

Στον MSCI Greece Small Cap Index προστίθενται οι μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας, της Ελβάλ Αλουμινίου, του ομίλου Μυτιληναίος, της Σιδενόρ, και το κοινό της FG Europe.

Παράλληλα, στον MSCI Greece Standard Index προστίθενται οι μετοχές της Γερμανός και της Hyatt Regency, ενώ διαγράφεται αυτή της Αλουμίνιον Ελλάδος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ