28

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη, με το γενικό δείκτη τιμών να κινείται σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης μεταξύ των 2.533,81 και 2.550 μονάδων.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 2.540,06 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρές απώλειες 0,19%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 124,8 εκατ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές μονοπώλησαν για ακόμη μια συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,11%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης, με τους δείκτες των κατηγοριών αυτών να υποχωρούν κατά 1,26% και 0,88% αντίστοιχα.

Αρνητική μεταβολή παρουσίασε η πλειοψηφία των επιμέρους κλαδικών δεικτών. Με άνοδο 0,47% και 0,22% έκλεισαν οι κλάδοι των Τραπεζών και των Ειδών-Λύσεων Πληροφορικής αντίστοιχα.

Ο κλάδος της Πληροφορικής κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 2,33% και ακολούθησαν των Συμμετοχών με 1,62% και των Εκδόσεων με πτώση 1,61%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, 83 έκλεισαν με κέρδη, 220 με απώλειες και 61 παρέμειναν αμετάβλητες.

ΑΠΕ