30

Με θετικό μάτι «είδε» η ισπανική κοινή γνώμη την απόφαση της νέας κυβέρνησης να αποσύρει τους στρατιώτες της χώρας από το Ιράκ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 67% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ, ενώ το 80% ζητά εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το μακελειό της 11ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα El Mundo, μόλις το 23% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της απόφασης της νέας κυβέρνησης να αποσύρει τους στρατιώτες της Ισπανίας από το Ιράκ.

Στις τάξεις των ψηφοφόρων του Λαϊκού Κόμματος, ένας στους τρεις τάσσεται υπέρ της επιστροφής των στρατιωτών. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, τέως ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος, στήριξε την επίθεση στο Ιράκ και αποφάσισε την αποστολή στρατιωτών μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης, το 80% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το μακελείο της 11ης Μαρτίου. Παράλληλα, το 43,3% των πολιτών εκτιμά ότι οι πολύνεκρες επιθέσεις επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα της 14ης Μαρτίου υπέρ των Σοσιαλιστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ