
Οι Ελληνοκύπριοι έχασαν μια ιστορική ευκαιρία με το «όχι», δήλωσε ο Χαβιέρ Σολάνα
Οι Ελληνοκύπριοι έχασαν μια ιστορική ευκαιρία να λύσουν το Κυπριακό, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα. Προσέθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι έκαναν μια θαρραλέα επιλογή ψηφίζοντας «ναι».
38
Οι Ελληνοκύπριοι έχασαν μια ιστορική ευκαιρία να λύσουν το Κυπριακό, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Χαβιέρ Σολάνα, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την επιλογή τους να καταψηφίσουν το σχέδιο Ανάν.
Μέσω του εκπροσώπου του, ο Χ.Σολάνα εξέφρασε «τη λύπη του» για την επιλογή αυτή, προσθέτοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι, σε αντίθεση, έχουν κάνει μια θαρραλέα επιλογή ψηφίζοντας ναι». «Έχουν αφήσει ένα ανοικτό παράθυρο για τον μέλλον και τη λύση» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ κρίμα που η εξαιρετική δουλειά του Κόφι Ανάν και του ειδικού απεσταλμένου του Αλβαρο ντε Σότο έχει χαθεί προς το παρόν».
Τέλος, ο κ. Σολάνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, επισήμανε ότι «είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να πω ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, αλλά μπορώ να πω ότι (η πρόοδος) είναι και θα παραμείνει ο στόχος της ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: «Δύο τραύματα θα ήταν θανατηφόρα ακόμα κι αν δεν έπεφτε στο νερό»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
- Τρομερή ατάκα του Αρμπελόα: «Δεν με νοιάζει αν ο Εμπαπέ κάνει like στον Μουρίνιο ή στην Τζούλια Ρόμπερτς»
- ΗΠΑ: Σε «μαύρη λίστα» τουρκική εταιρεία – Κατηγορίες για έμμεση στήριξη στο πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν
- Άρης Betsson: Γκάλης και Αντετοκούνμπο θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς με τον Πανιώνιο
- Νέα Αριστερά για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτια, αλλά με βαρύτατα ποινικά αδικήματα