Νέες τιμές για 107 φαρμακευτικά σκευάσματα
Αθήνα: Τις τιμές 107 φαρμάκων που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στη χώρα μας ή άλλαξαν συσκευασία καθορίζει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, η ισχύς του οποίου ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2004.
Αθήνα: Τις τιμές 107 φαρμάκων που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στη χώρα μας ή άλλαξαν συσκευασία καθορίζει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, η ισχύς του οποίου ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2004.
Στη λίστα των φαρμάκων περιλαμβάνονται τέσσερα φάρμακα που ήδη κυκλοφορούσαν με φθηνότερη τιμή αλλά επανέρχονται στην παλιά τιμή τους έπειτα από τα στοιχεία που έδωσαν οι παρασκευάστριες εταιρίες στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, πρόκειται για το Farlipid το οποίο είχε αρχικά προχωρήσει σε μείωση τιμής ώστε να ενταχθεί στη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κάτι που ωστόσο δεν επιτεύχθηκε και η παρασκευάστρια εταιρία αιτήθηκε και πέτυχε την επαναφορά στην αρχική τιμή των 30,14 ευρώ.
Αντίστοιχη μείωση τιμών είχε επιτευχθεί και για το σκεύασμα Thyrogen αλλά και για τους δύο τύπους του φαρμάκου Χozal, η αναπροσαρμογή των τιμών των οποίων κυμάνθηκε στα 1.235,98, στα 10,26 και στα 13.66 ευρώ αντίστοιχα.
health.in.gr
- Τραγωδία στον Πειραιά: 17χρονη έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον 5ο όροφο
- Ιράν: Ο Μόντι παροτρύνει τον Νετανιάχου να βάλει «γρήγορα» τέλος στον πόλεμο
- Ιράν: Η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν