Μείωση επιτοκίων ζητά από την ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ
Τα χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ντόναλντ Τζόνστον, ο οποίος παράλληλα προσέθεσε ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας είναι ισχυρή.
27
Τα χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ντόναλντ Τζόνστον, ο οποίος παράλληλα προσέθεσε ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας είναι ισχυρή.
«Το τμήμα Οικονομικών του ΟΟΣΑ εκτιμά ότι μία προσαρμογή [μείωση] των επιτοκίων θα ήταν κατάλληλα, ώστε να τονωθεί η ανάκαμψη» είπε ο Ντ.Τζόνστον μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Europe.
Όπως αναφέρει το Reuters, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, την 1η Απριλίου, στο 2% για δέκατο συνεχόμενο μήνα και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναφέρει το αν η ΕΚΤ προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ είπε ένα ισχυρό ευρώ μπορεί να αναγκάσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. «Πρόκειται να θέσει σε τροχιά υλοποίησης ορισμένων από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία, σημείωσε πως σύμφωνα με τις ενδείξεις δείχνει ότι καθοδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 11 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει «όχι» στο Super Bowl και στοχοποιεί Bad Bunny και Green Day
- Πόσο πρέπει να κρατάει το πρώτο ραντεβού;
- Βέροια: Το θρίλερ της εξαφάνισης του Άλεξ – Μπορούν να μιλήσουν (έστω) 20 χρόνια μετά;
- Ίαν Μπρεζίνσκι: «Ο Τραμπ έκανε λάθος εκτίμηση για τη Γροιλανδία»
- Τουρισμός: Η Ελλάδα στην κορυφή – Οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν ελληνικές διακοπές και το 2026
- Μπόντι Ρέι Μπρέθνακ: Η 14χρονη ηθοποιός που εισβάλλει στο σκοτεινό σύμπαν του Ρόμπερτ Έγκερς


