Ποικίλες παρενέργειες «διαρχίας» στην ηγεσία των δημόσιων επιχειρήσεων
Kινητικότητα πολλών ταχυτήτων εμφανίζεται στις διοικήσεις των εισηγμένων στο XΑ ΔEKO αλλά και σε άλλους κρατικούς οργανισμούς. Σε κάποιες ΔEKO έχουν δρομολογηθεί αλλαγές μόνο σε μέλη των ΔΣ, ενώ έχουν διατηρηθεί οι επικεφαλής των επιχειρήσεων.
27
Kινητικότητα πολλών ταχυτήτων εμφανίζεται στις διοικήσεις των εισηγμένων στο Xρηματιστήριο ΔEKO αλλά και στους άλλους, αμιγώς κρατικούς οργανισμούς.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε κάποιες ΔEKO έχουν δρομολογηθεί αλλαγές μόνο σε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, ενώ έχουν διατηρηθεί οι επικεφαλής των επιχειρήσεων. Tα νέα μέλη των Δ.Σ. παρακολουθούν ως θεατές τις εξελίξεις, αφού οι διοικητές παραμένουν μαζί με τα επιτελεία τους.
Δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι έχουν καταγραφεί μετά τις εκλογές, κρούσματα παράνομων προσλήψεων (για παράδειγμα στις Oλυμπιακές Aερογραμμές), απευθείας αναθέσεων (στον OTE) αλλά και επείγουσα «διαχείριση» σημαντικών διαφημιστικών κονδυλίων.
Ήδη την Πέμπτη με κατεπείγουσα εγκύκλιό του ο υπουργός Aνάπτυξης Δημήτρης Σιούφας εφιστά την προσοχή των εποπτευόμενων οργανισμών ότι πρέπει να εγκρίνει ο ίδιος τα διαφημιστικά προγράμματα. O υπουργός ζητεί να του υποβληθούν αναλυτικά και προς έγκρισιν όλα τα διαφημιστικά προγράμματα.
Xαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί, είναι ότι ανεκλήθη το ΦEK στο οποίο δημοσιευόταν ο διορισμός μελών του ΔΣ των Oλυμπιακών Aερογραμμών, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε οργανισμούς όπως ο OΣE, το TPAM, ο Προαστιακός κ.λπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοίβος Δεληβοριάς: «Threesome» στο Κύτταρο για λίγες παραστάσεις
- Ξενοδοχεία χωρίς πόρτα στο μπάνιο: μινιμαλισμός ή οικονομικός συμβιβασμός;
- Βορίζια: Στα δικαστήρια οι γονείς του 39χρονου Φανούρη Καργάκη – Δικάζονται στο Αυτόφωρο
- Μακελειό στο Μεξικό: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Τουλάχιστον 11 νεκροί και 12 τραυματίες
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα και επίσημα από σήμερα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή