Αύξηση 8% στα κέρδη της General Electric το πρώτο τρίμηνο
Αύξηση 8% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης παγκοσμίως (βάσει της χρηματιστηριακής αξίας) εταιρείας General Electric, λόγω των εξαγορών εταιρειών υγείας και καταναλωτικής πίστης, ενώ ανέκαμψαν οι παραγγελίες σε ορισμένες βιομηχανικές μονάδες.
27
Αύξηση της τάξεως του 8% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης παγκοσμίως (βάσει της χρηματιστηριακής αξίας) εταιρείας General Electric, λόγω των εξαγορών εταιρειών υγείας και καταναλωτικής πίστης, ενώ ανέκαμψαν οι παραγγελίες σε ορισμένες βιομηχανικές μονάδες.
Τα κέρδη της GE διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια, ή 32 σεντς ανά μετοχή, έναντι 2,9 δισ. δολάρια ή 30 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 33,4 δισ. δολάρια, από 30,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2003.
Ο διευθύνων σύμβουλος της GE προχωρά σε εξαγορές, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία της εταιρείας, ενώ πουλά μονάδες με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, όπως στον τομέα των ασφαλειών. Οι εξαγορές σε κλάδους όπως αυτός της υγείας βοήθησαν τα κέρδη, καθώς αυξήθηκαν οι παραγγελίες για πλαστικά και ανταλλακτικά μηχανών αεροσκαφών.
Παράλληλα, σήμερα Μ.Πέμπτη ολοκληρώθηκε η εξαγορά του βρετανικού ομίλου Amersham (δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας), ύψους 10,3 δισ. δολαρίων.
Οι μετοχές της GE υποχώρησαν τη Μ.Τετάρτη στη Γουόλ Στριτ κατά 12 σεντς στα 31,40 δολάρια. Το τελευταίο έτος έχουν ενισχυθεί κατά 12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 46χρονος πατροκτόνος – Σοκαριστικές μαρτυρίες για την δολοφονία
- Η ιστορική επίδοση του Γιόβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ
- Πρόεδρος Παρτιζάν: «Ο Μπογκντάνοβιτς είναι το καλοκαιρινό όνειρό μας…»
- Κικίλιας: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με το Master Plan του λιμένα Πατρών
- Ακρίβεια: Ο μισθός τελειώνει νωρίς, οι ανάγκες όμως δεν περιμένουν… Τα χρήματα δεν φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα
- Νέα πλατφόρμα σεμιναρίων Ψυχολογίας: PSYCHOLOGY MASTERY

