27

Στενή συνεργασία με τις ενώσεις καταναλωτών προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη ενημέρωση των τουριστών σε θέματα τιμών και ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θέμα συζήτησε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου με τους εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος και του ΙΝΚΑ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών κ. Τσιφάκης επισήμανε μετά τη συνάντηση ότι προειδοποίησε τον υφυπουργό για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά νωπών κρεάτων και οπωροκηπευτικών και έθεσε για μια φορά ακόμα το ζήτημα της διάθεσης εισαγόμενων προϊόντων ως εγχωρίως παραγόμενα.

Σε ό,τι αφορά στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεσμεύτηκε ότι ο μηχανισμός της Ένωσης θα έχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία των τουριστών από επιτήδειους που ενδέχεται να δράσουν σε αυτη την «ευαίσθητη» περίοδο.

Στο θέμα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Κουρής, δηλώνοντας την πρόθεση του ΙΝΚΑ -σε συνεργασία με το υπουργείο- να διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια για όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι τουρίστες (ταξί, εσττιατόρια, καφές, νερά αναψυκτικά κ.ά.) στις βασικές εισόδους της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ