Αύξηση 26,4% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα το 2003
Αύξηση της τάξεως του 26,4% στα 24,694 δισ. ευρώ σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ την Τετάρτη. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 19,6% ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 19,8%.
27
Αύξηση της τάξεως του 26,4% στα 24,694 δισ. ευρώ σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ την Τετάρτη.
Η αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου εκτός πετρελαιοειδών είναι επίσης 26,4%.
Η μεγάλη αύξηση του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται στο γεγονός οτι οι εισαγωγές αυξάνονται για μια ακόμη χρονιά με ταχύτερους ρυθμούς απ ό,τι οι εξαγωγές.
Ειδικότερα, κατά τη σύγκριση των δεικτών της αξίας των εισαγωγών και των εξαγωγών κατά το 2003 σε σχέση με το 2002 προκύπτουν τα εξής:
* Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων ανήλθε σε 36.465,4 εκατ. ευρώ, έναντι 30.484,1 εκατ. ευρώ (αύξηση 19,6%). Σημειώνεται ότι η συνολική αξία εισαγωγών-αφίξεων πλην των πετρελαιοειδών σημείωσε αύξηση 19,8%.
* Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 11.770,5 εκατ. ευρώ έναντι 10.945,6 εκατ. ευρώ (+7,5%). Σημειώνεται ότι η αξία των εξαγωγών πλην των πετρελαιοειδών ανήλθε σε 9,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βορίζια: Στο νοσοκομείο και οι δύο γονείς του 39χρονου Φανούρη – Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο
- Απίστευτο συμβάν στο Ρίζεσπορ – Αλάνιασπορ: Ο Παπανικολάου πήρε ανύπαρκτη κόκκινη στο έκτο λεπτό (vid)
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,1 δισ. ευρώ το 2025
- Σελήνη του Χιονιού: Ποια μέρα ο Δίας θα είναι ιδιαίτερα ορατός στον βραδινό ουρανό
- Ακίνητα: Με ποια κριτήρια αποφασίζουν οι αγοραστές εάν θα αγοράσουν νεόδμητο ή παλιό
- Λάρισα: Παράσυρση 12χρονου από ΙΧ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο