
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τους γενικούς γραμματείς έξι υπουργείων
Τα ονόματα των γενικών γραμματέων στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος.
51
Τα ονόματα των γενικών γραμματέων στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος.
Στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τοποθετούνται τέσσερις γενικοί γραμματείς. Γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Μέργος αρμόδιος για θέματα υπουργείου Οικονομίας.
Γενικός γραμματέας αρμόδιος για θέματα υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Βασίλειος Σταυρινός, γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Γιώργος Κουρής και γενικος γραμματέας Επενδύσεων το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης.
Στο υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ορίζεται ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Βασίλης Ανδρονόπουλος, και γενικός γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρώην δήμαρχος και πρώην υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΔ Αθανάσιος Βεζυργιάννης.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης γενικός γραμματέας του υπουργείου αναλαμβάνει ο οικονομολογος Νίκος Στεφάνου, και γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας ο καθηγητής Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Τσουκαλάς. Στο υπουργείο Υγείας γενικός γραμματέας αναλαμβάνει ο κ. Πασχάλης Μπουχώρης, οικονομολόγος με ειδίκευση στα οικονομικά της Υγείας.
Στο υπουργείο Πολιτισμού γενικός γραμματέας του υπουργείου αναλαμβάνει ο φιλόλογος Χρήστος Ζαχόπουλος. Στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης Ανηλίκων (Λαϊκής Επιμόρφωσης) ορίζεται ο μαθηματικός οικονομολόγος Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κ.Τσαμαδιάς.
ΑΠΕ
- Ποιο το μέλλον της Ευρώπης αν οι ΗΠΑ φύγουν από το ΝΑΤΟ – Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στην Άγκυρα
- Το ΑΣΕΑΔ ακύρωσε την ποινή του Ταϊρίκ Τζόουνς για τη χειρονομία στο ΟΑΚΑ
- Ξεκάθαρος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ: «Δεν θέλουμε να αποκλειστεί το Ιράν από το Μουντιάλ»
- Η έπαυλη του Scarface πωλείται για το ποσό ρεκόρ των 237 εκατ. δολαρίων
- Έγραψε ιστορία το Μεσολόγγι στις Η.Π.Α-Τι αποφάσισε το Κογκρέσο
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Προσαύξηση της σύνταξης ανά πενταετία


