Με απώλειες 0,45% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,45% στις 2.469,92 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 135,3 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.462 – 2.489 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες, με «οδηγό» τη μετοχή της Deutsche Telekom.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως σε ορισμένες τράπεζες και τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ορισμό των νέων επικεφαλής στις ΔΕΚΟ και ειδικότερα σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,51% στις 2.879,71 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,54% στις 1.291,74 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,24% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,69%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτησαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-1,53%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Ασφάλειες (+1%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Cosmote (-0,15% στα 13,06 ευρώ), του ΟΤΕ (-0,66% στα 12,10 ευρώ) και της Alpha Bank (-0,62% στα 25,82 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 72 σημείωσαν άνοδο, 228 υποχώρησαν και 92 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο κρότος της τραγωδίας: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο της έκρηξης στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα
- Δραπετσώνα: Γνωστός σουβλατζής συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών – Πώς τον έπιασαν
- «Daily Mail»: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον κατάκοιτος, μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο»
- Συνελήφθη στη Γλυφάδα 16χρονος μαθητής που κυκλοφορούσε με μαχαίρια
- Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια
- Έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αγίους Αναργύρους