Αμφιβολίες στην ΕΕ για την ικανότητα της Γερμανίας να μειώσει το έλλειμμα κάτω του 3%
Ο μεσοπρόθεσμος οικονομικός σχεδιασμός της γερμανικής κυβέρνησης ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2005, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).
27
Ο μεσοπρόθεσμος οικονομικός σχεδιασμός της γερμανικής κυβέρνησης ίσως αποδειχθεί ανεπαρκής ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2005, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin).
Στην ανακοίνωση του Ecofin (που συνεδριάζει την Τρίτη) για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Γερμανίας υπογραμμίζεται ότι οι προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ το 2005 και τα επόμενα έτη είναι «αισιόδοξες», ήτοι μη ρεαλιστικές.
Η συζήτηση για τις προοπτικές του γερμανικού προϋπολογισμού είναι η πρώτη μετά τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Βερολίνο (μαζί με το Παρίσι) κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους να μην ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται για τις χώρες όπου το δημοσιονομικό έλλειμμα ξεπερνά το 3% του ΑΕΠ για τρία συνεχόμενα έτη.
Στην περίπτωση της Γερμανίας το έλλειμμα ξεπέρασε το 3% το 2002 και το 2003 και το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας της γερμανικής κυβέρνησης, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα υποχωρήσει στο 2,5% το 2005, εφόσον η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης επεκταθεί κατά 1,7% φέτος και 2,25% τα επόμενα έτη. «Αισιόδοξη» έκρινε το Ecofin την πρόβλεψη που κάνει λόγο για ετήσια ανάπτυξη 2,5% από το 2005 και μετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντος ο τυχερός που κέρδισε 7,5 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ – Τι λέει ο πράκτορας που παρέλαβε το χρυσό δελτίο
- Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου
- Ο Ολυμπιακός έχει 19 δηλωμένους παίκτες στη Euroleague με τη μεταγραφή του Τζόσεφ – Ποιο είναι το όριο στη διοργάνωση
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βρέθηκε και η πέμπτη σορός στο κατεστραμμένο εργοστάσιο
- Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό: Σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο
- Μισθοί: Τι αυξήσεις θα πάρουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι [παραδείγματα]