Διεθνής Αμνηστία: «Σταματήστε τη βία εναντίον των γυναικών»
Λονδίνο: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη διεθνούς εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο "Σταματήστε τη βία εναντίον των γυναικών" στο Λονδίνο.
Λονδίνο: Διεθνή εκστρατεία υπό τον τίτλο «Σταματήστε τη βία εναντίον των γυναικών» άρχισε τη Δευτέρα η Διεθνής Αμνηστία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σε ανακοίνωση της οργάνωσης τονίζεται πως «η βία εναντίον των γυναικών είναι το χειρότερο από τα σκάνδαλα της εποχής μας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από τη γέννηση ως το θάνατό τους, σε καιρό ειρήνης όπως και σε καιρό πολέμου, οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τις διακρίσεις και τη βία και για την κατάσταση αυτή ευθύνονται τα κράτη, οι κοινωνίες και οι οικογένειες».
Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση με τα στοιχεία των τελευταίων πέντε ετών τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:
Η Διεθνής Αμνηστία προτείνει τη διεξαγωγή της εκστρατείας σε συνεργασία με τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των γυναικών και με όλες τις γυναικείες οργανώσεις. Η έκθεση θα διανεμηθεί στις 140 χώρες στις οποίες η Αμνηστία διατηρεί γραφεία.
Από την πλευρά της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καταγγέλλει με έκθεση της τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, λαμβάνοντας μικρότερους μισθούς από εκείνους των ανδρών και έχοντας άνισες ευκαιρίες προώθησης της καριέρας τους.
Σε άλλα στοιχεία της οργάνωσης καταγγέλονται τα εξής:
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Καιρός: Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καιρική ηρεμία – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
