28

Κορυφώνει την προεκλογική επίθεσή του στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στο Βαθύ της Σάμου, την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψέματα τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί πόρων που πήγαν στη διαφθορά και τη διαπλοκή και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να επανιδρύσει το παλαιό κομματικό κράτος για τους οπαδούς της.

«Μιλά η ηγεσία της ΝΔ, για τεράστιους πόρους που πήγαν δήθεν στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια ψέματα το 2004. Οι τεράστιοι πόροι, έγιναν περιουσία του ελληνικού λαού. Πήγαν σε έργα σε όλη τη χώρα. Σε δεκάδες νέα νοσοκομεία. Σε εκατοντάδες κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών. Σε εκατοντάδες χιλιόμετρα σύγχρονων δρόμων. Σε χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα υποδομής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Με εμπρηστικούς και ψευδείς ισχυρισμούς και υπονοούμενα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διχάζει τους Έλληνες σε έντιμους και ανέντιμους και υπόσχεται την επανίδρυση του κομματικού κράτους για τα δικά της παιδιά», σημείωσε.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι «διώχνει από το κόμμα του δημοκρατικά σκεπτόμενους φιλελεύθερους ενώ καλύπτει τους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς», αναρωτώμενος παράλληλα, «πώς θα τα βάλει με οργανωμένα συμφέροντα, όταν δεν μπορεί να κάνει τομές στο ίδιο του το κόμμα, πώς θα αποτρέψει το σύστημα της ΝΔ, να μην επαναφέρει το κομματικό κράτος».

«Ο αρχηγός της ΝΔ συμβιβάζεται, όλα αυτά τα επτά χρόνια με ακραία στοιχεία στο κόμμα του, με άτομα που κραδαίνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Άτομα χωρίς συμπόνια, για τους κατατρεγμένους, τους αδύναμους, όπως είναι τα εξαρτημένα παιδιά από τα ναρκωτικά. Όταν η ΝΔ συμβιβάζεται με ακροδεξιά άτομα και εθνικιστές, όταν διώχνει από το κόμμα της δημοκρατικά σκεπτόμενους φιλελεύθερους. Όταν συμβιβάζεται με τον ίδιο του τον εαυτό ένα κόμμα δεν έχει τη δύναμη να κάνει αλλαγές», δήλωσε.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ηγεσία της ΝΔ πολέμησε την αλλαγή και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, «σε κάθε βήμα, κάθε ημέρα»: Ήταν αντίθετη, τόνισε, «στον αγώνα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, στον αγώνα για την αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον αγώνα για νέα νοσοκομεία, χαμηλό πληθωρισμό, μεγάλα έργα στην Περιφέρεια, ειδικές πολιτικές για τα νησιά μας». Ένα είναι βέβαιο, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κρατήσει και να στηρίξει τις κατακτήσεις που η ίδια πολέμησε και αρνήθηκε, υπογράμμισε.

Δεσμεύσεις

Οι δεσμεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν την επίθεση κατά της ΝΔ, αφορούσαν τη μείωση της ανεργίας στο 6% και την απαλλαγή από το βάρος της ανεργίας για 200.000 νέους, τα ολοήμερα γυμνάσια, αλλά και μια προσπάθεια διευκόλυνσης των μαθητών της Περιφέρειας στην επιδίωξή τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εστιάζοντας ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχους να υπάρχει ένας ισχυρός δήμος σε κάθε νησί, και σε κάθε συστάδα νησιών μια ισχυρή συμπολιτεία δήμων. Ο κάθε νησιώτης να έχει στο νησί του άνετη και γρήγορη πρόσβαση στη Δημόσια Διοίκηση, να δημιουργηθούν συνθήκες για την άρση κάθε περιορισμού και απομόνωσης των νησιών, να στηριχθούν τα βιολογικά προϊόντα και τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης, να ενισχυθεί η συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, στον τουριστικό και εμπορικό τομέα.

«Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν τη δεκαετία. Αποφασίζουμε στις στις 7 του Μάρτη, ότι δεν θα χάσουμε αυτή τη δεκαετία» διατράνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ