27

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης έχουν μειωθεί.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 9 σεντς στα 35,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ την Τρίτη σημείωσε άνοδο 63 σεντς. Το Μπρεντ ενισχύθηκε έως 61 σεντς στα 31,30 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, το αμερικανικό αργό επιστρέφει κοντά στα επίπεδα μετά τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ (36 δολάρια), μετά την απρόσμενη απόφαση του ΟΠΕΚ, την περασμένη εβδομάδα, να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Επίσης, ο ΟΠΕΚ, που ελέγχει το 50% των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου, ανακοίνωσε ότι θα δράσει άμεσα ώστε να μειώσει τις εξαγωγές στα επίπεδα τα οποία προβλέπει η ποσόστωση της παραγωγής στα μέλη του καρτέλ. Η υπερπαραγωγή υπολογίζεται στα 1,5 εκατ. βαρέλια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ