Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με έρευνα
Αθήνα: Οκτώ, με άριστα το δέκα, βάζουν στα δημόσια νοσοκομεία όσοι Έλληνες έχουν νοσηλευθεί σε αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Κάππα Research, που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα.
Αθήνα: Οκτώ, με άριστα το δέκα, βάζουν στα δημόσια νοσοκομεία όσοι Έλληνες έχουν νοσηλευθεί σε αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Κάππα Research, που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα.
Περίπου τέσσερις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες του ΕΣΥ έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί σήμερα καλύτερα από ποτέ.
Ωστόσο, παρατηρούν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα κυρίως από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ιατρών και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Παρ’ όλα αυτά, οι πολίτες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τυο ΕΣΥ, καθώς ενδείκνυται για την αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το 63,6% των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα απάντησαν ότι έμειναν ευχαριστημένοι από τη νοσηλεία και τη θεραπεία που έλαβαν σε δημόσιο νοσοκομείο, το 53,9% των πολιτών από την ιατρική κάλυψη που είχαν, το 45,5% από το επίπεδο εξυπηρέτησης του νοσηλευτικού προσωπικού, το 41,8% από τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και περίπου οι τέσσερις στους δέκα από τις συνθήκες νοσηλείας.
Τέλος, στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη σας για το ΕΣΥ, το 50,6% απαντά ότι «είναι σωστό σύστημα, αλλά χρειάζεται αναμόρφωση», το 29,8% ότι «είναι σωστό σύστημα, αλλά δεν εφαρμόστηκε ολοκληρωμένα» και το 8,2% ότι «έλυσε τα προβλήματα υγείας σε σημαντικό βαθμό».
Αλλο ένα 8,2% απαντά ότι «είναι ένα μάλλον αυτχές σύστημα, που πρέπει να αντικατασταθεί».
health.in.gr
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας
- Αγρίνιο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη – Στα 10 με 15 μέτρα πυροβόλησε ο δράστης
- Η φιλοδοξία των Μαμντάνι για τη νέα τους, ιστορική κατοικία Gracie Mansion; Η τοποθέτηση μπιντέ