27

Την ικανοποίηση τους σχετικά με την ανακοίνωση της G7 για τις συναλαγματικές ισοτιμίες εξέφρασαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), ενώ παράλληλα επανέλαβαν ότι δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο παρέμβασης στις αγορές συναλλάγματος.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 τάχθηκαν το περασμένο Σάββατο κατά των «υπερβολικών διακυμάνσεων» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ανακοίνωση την οποία οι αγορές εξέλαβαν ως απουσία πρόθεσης παρέμβασης στις αγορές για την αποτροπή της περαιτέρω διολίσθησης του δολαρίου.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε ότι δεν έγινε συζήτηση στο Eurogroup για το ενδεχόμενο παρέμβασης, ενώ ο Ολλανδός ομόλογός του είπε ότι η τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ δεν προκαλεί ανησυχία.

«Το κλίμα ήταν θετικό και όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την ανακοίνωση της G7, καθώς ήταν ανάλογη με την ανακοίνωση του Eurogroup» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το ευρώ ενισχύεται περαιτέρω την Τρίτη έναντι του αμερικανικού νομίσματος, πλησιάζοντας τα 1,28 δολάρια, ενώ το πράσινο νόμισμα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων ετών έναντι της στερλίνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ