
«Κόντρες» στη Βουλή για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ
Οι ισολογισμοί των ΔΕΚΟ και οι επιπτώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό βρέθηκαν την Παρασκευή στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
27
Οι ισολογισμοί των ΔΕΚΟ και οι επιπτώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό βρέθηκαν την Παρασκευή στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το 1996 ο ελληνικός λαός πλήρωνε 2 δισ. ευρώ για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Σήμερα αυτό έχει μετατραπεί σε όφελος 800 εκατ. ευρώ για τις μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, 1,5 δισ. ευρώ για τις εισηγμένες, ενώ στα 3 δισ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι οι ΔΕΚΟ «αποτελούν σημαντικές πηγές αιμορραγίας για την οικονομία, εκτρέφουν το δημόσιο χρέος, καθώς δανείζονται με εγγύηση του Δημοσίου και τα δάνεια προστίθενται στο δημόσιο χρέος σαν κρυφά χρέη».
Ο κ. Αλογοσκούφης προσέθεσε ότι χρειάζονται «ριζικές τομές, όχι αποκρατικοποίηση, ούτε μετοχοποίηση, αλλά λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με μια διοίκηση μακριά από πολιτικές επιρροές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες