30

Για άμεση εμπλοκή του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο οικονομικό σκάνδαλο που αφορά στη χρηματοδότηση του Λικούντ κάνει λόγο παλαιό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. «Έχει εμπλακεί σε όλο το μήκος και πλάτος της υπόθεσης» τόνισε ο Νταβίντ Σπέκτορ.

Μιλώντας στο δεύτερο πρόγραμμα της ισραηλινής τηλεόρασης ο Σπέκτορ, πρώην σύμβουλος του κόμματος για θέματα στρατηγικής, δεν δίστασε να πει ότι «εάν ήθελα να εκδικηθώ, ο Σαρόν σήμερα δεν θα ήταν πρωθυπουργός».

Από το συγκεκριμένο κανάλι είχε μεταδοθεί βίντεο, που ενοχοποιούσε τον Όμρι Σαρόν, γιο του πρωθυπουργού. Στο βίντεο υπήρχαν σκηνές από συζήτηση του Όμρι Σαρόν με τον Σπέκτορ και το στέλεχος του Λικούντ Ούρι Σάνι. Ο τελευταίος εξηγούσε στον γιο του Σαρόν πώς θα διατεθούν κονδύλια του κόμματος για να χρηματοδοτηθεί η εκστρατεία του Αριέλ Σαρόν για την προεδρία του Λικούντ.

Για τό θέμα έχει ήδη παρέμβει η Δικαιοσύνη, στην οποία κατέθεσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά τη μετάδοση της συνέντευξης του συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Οφέρ Πίνες, κάλεσε τον Σαρόν να παραιτηθεί: «Ο πρωθυπουργός εξαγόρασε με χρήματα την εξουσία και σήμερα είναι σαφές πως η εκδοχή που παρουσίασε στους ανακριτές ήταν ψεύτικη.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό