
Ένας νεκρός και 17 τραυματίες σε συγκρούσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων στη Ναμπλούς
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο και τραυμάτισαν τουλάχιστον 17 άτομα σε συγκρούσεις στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τους ελέγχους στην πόλη μετά την επίθεση αυτοκτονίας την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ.
37
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο και τραυμάτισαν τουλάχιστον 17 άτομα, σε συγκρούσεις με κατοίκους της πόλης Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη, που τους πετούσαν πέτρες.
Σύμφωνα με μάρτυρες, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε το Σάββατο στο στήθος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι έχουν εντείνει τους ελέγχους στη Ναμπλούς, μετά τη δολοφονία τριών στρατιωτών και μίας έφηβης σε στάση λεωφορείου ανατολικά του Τελ Αβίβ, την περασμένη Πέμπτη, από Παλαιστίνιο καμικάζι.
Οι έξι από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από βλήματα πυροβόλων όπλων, ενώ οι υπόλοιποι από πλαστικές σφαίρες. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διέψευσε, πάντως, ότι οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες, διευκρινίζοντας ότι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα όταν δέχτηκαν καταιγισμό από πέτρες και βόμβες μολότοφ σε διάφορες περιοχές της Ναμπλούς.
Μεγάλος αριθμός Ισρηλινών στρατιωτών, με τη συνοδεία αρμάτων μάχης, έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις, από το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή της Νάμπλους και έχουν συλλάβει ήδη τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Two και την εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός στρατός έχει επιβάλει πλήρη αποκλεισμό στην πόλη, ενώ δύο τάγματα αλεξιπτωτιστών πραγματοποίησαν έρευνες στο προσφυγικό στρατόπεδο Μπαλάτα.
Εξάλλου, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Σαούλ Μοφάζ, είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη του στρατού, της υπηρεσίας πληροφορίών Σιν Μπετ και της αστυνομίας για να αποφασισθούν οι αντιδράσεις στην επίθεση αυτοκτονίας.
Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Πέμπτης είχε αναλάβει το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), σε αντίποινα για τη δολοφονία τεσσάρων ενόπλων στη Ναμπλούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ
- Μαγνητικό τσιμέντο: Η ιδέα που υπόσχεται να βάλει τέλος στο καρφιά και τις βίδες στους τοίχους
- Χώρισε το πιο «cool ζευγάρι» του παγκοσμίου τένις – Όλο το παρασκήνιο (pics)
- Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 4-0: Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Champions League
- Δημογραφικό: «Πολλαπλασιαστής κινδύνων» για την οικονομία – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
- Geely vs Tesla: Η Κίνα «πατάει γκάζι» στα robotaxi




