
Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν για τη Γενική Τράπεζα
Τρεις δεσμευτικές προσφορές (Marfin Bank, Aspis Bank και Societe Generale) κατατέθηκαν την Πέμπτη για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Γενικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου.
27
Τρεις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Πέμπτη για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Γενικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού συμμάχου.
Πρόκειται για τις ελληνικές τράπεζες Marfin Bank και Aspis Bank και τη γαλλική Societe Generale.
Οι τρεις αυτές τράπεζες είχαν προεπιλεγεί και στην πρώτη φάση του διαγωνισμού όπου οι υποψήφιοι είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον.
Συγκριτικό πλεονέκτημα της Γενικής Τράπεζας θεωρείται το ισχυρό δίκτυο καταστημάτων της, που ξεπερνά τα 100 και η πελατειακή της βάση. Ο βασικός μέτοχος της Γενικής Τράπεζας με ποσοστό 38% είναι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Οι προσφορές θα αξιολογηθούν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία από το σύμβουλο του ΜΤΣ, τον οίκο Rothschild, όπως αυτή έχει προσδιοριστεί στην πρόσκληση υποβολής δεσμευτικής προσφοράς.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της τράπεζας με ανακοινώσεις του έχει εκφράσει την αντίθεση του με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας καθώς και με την ακολουθούμενη διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Παλλακίδα του καπιταλισμού» – Πώς οι New York Times έριξαν τη Λόρεν Σάντσεζ Μπέζος στη φωτιά
- Η Ισπανία χορηγεί νόμιμο καθεστώς σε μισό εκατομμύριο μετανάστες – Τι προβλέπει το διάταγμα
- Συμβουλές στον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην ακολουθήσει τα βήματα του Μέσι
- Καρδίτσα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ανήλικους δράστες λίγο μετά τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή
- Ελλάδα και 17 ακόμη χώρες χαιρετίζουν τις συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου – Καλούν σε αποκλιμάκωση
- Θα συνεχιστεί την Τετάρτη το παιχνίδι του Τσιτσιπά – Διεκόπη λόγω σκότους (1-1, vid)
