36

Η πρωθυπουργός του Περού Μπεατρίς Μερίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα του προέδρου Αλεχάντρο Τολέδο για παραίτηση ολόκληρου του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, η λαοφιλής Μερίνο δήλωσε στο αεροδρόμιο της Λίμα ότι έπεσε θύμα συκοφάντησης από μέσα ενημέρωσης τα οποία της προσάπτουν αυτό τον μήνα μια σειρά από κατηγορίες, από διαφθορά μέχρι ομοφυλοφιλία, επικαλούμενα μάλιστα ανώνυμες πηγές.

«Πριν από οκτώ εβδομάδες πληροφορήθηκα από διάφορες πηγές ότι σχεδιάζονται επιθέσεις σε βάρος μου […] Αυτό συνέβη όπως το είχαν προβλέψει […] Εγκαταλείπω την θέση μου» δήλωσε στους δημοσιογράφους, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η Μερίνο, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε στηρίξει τις αποφάσεις του διόλου δημοφιλή προέδρου για μέτρα λιτότητας, αλλά είχε έλθει σε αντιπαράθεση μαζί του σχετικά με ονόματα των νέων υπουργών στον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο οποίος αναμενόταν αργότερα τη Δευτέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters