Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού

Η ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού θα αρχίσει αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως έγινε γνωστό μετά τη διϋπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Κ.Σημίτη, το βράδυ της Τετάρτης.

53

Η ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού θα αρχίσει αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως έγινε γνωστό μετά τη διϋπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Κωστα Σημίτη, το βράδυ της Τετάρτης.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξεδώθη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις που αφορούν τα βασικά μεγέθη και το πρόγραμμα ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου έχουν ληφθεί από τις αρχές Απριλίου, και υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο θα έχει συνολική έκταση 4.000 στρεμμάτων, θα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, καθώς και πολυλειτουργικό Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο.

Το Πάρκο θα συνδεθεί με την παράκτια ζώνη της περιοχής, η οποία ήδη διαμορφώνεται σε χώρο άθλησης και αναψυχής. Επιπλέον, σημειώνεται ότι καθώς η διαμόρφωση και η συντήρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου απαιτεί σημαντικές δαπάνες, θα αξιοποιηθεί έκταση 1.000 στρεμμάτων, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν και για την αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας.

Δεδομένου ότι η περιοχή φιλοξενεί πολλά ολυμπιακά αθλήματα, η ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου θα αρχίσει αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όμως, θεωρείται αναγκαίο να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες και η ωρίμανση των απαιτούμενων έργων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει τη διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κατά τη σημερινή διϋπουργική σύσκεψη καθορίστηκαν τα τελικά στοιχεία και οι προδιαγραφές του.

Όπως επισημαίνεται, το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα, που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη του Πάρκου θα εκθέσει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου σε ειδική συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies