
Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ – Νεκροί οι δύο επίδοξοι βομβιστές
Την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης στο Ριάντ απέτρεψαν την ύστατη στιγμή δυνάμεις της σαουδαραβικής αστυνομίας σκοτώντας δύο επίδοξους βομβιστές που επέβαιναν σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Αγνωστος ο στόχος των τρομοκρατών, καταζητούνται οι συνεργοί.
51
Την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης στο Ριάντ απέτρεψαν την ύστατη στιγμή δυνάμεις της σαουδαραβικής αστυνομίας σκοτώντας δύο επίδοξους βομβιστές που επέβαιναν σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Αγνωστος ο στόχος των τρομοκρατών, καταζητούνται οι συνεργοί.
Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας πως το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Τρίτης «τη στιγμή που επρόκειτο να διεξαχθεί η τρομοκρατική επιχείρηση».
Κατά τα όσα επισημαίνει το Reuters, οι νεκροί εξτρεμιστές δεν έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστεί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών τους.
Το επεισόδιο εκδηλώθηκε λίγες ώρες αφότου η ανώτατη θρησκευτική αρχή της Σαουδικής Αραβίας απηύθυνε έκκληση στους μουσουλμάνους να απορρίψουν τον εξτρεμισμό και να σταθούν στο πλευρό της ηγεσίας της χώρας που μάχεται κατά του κύματος βίας.
Ο μεγάλος μουφτής σεΐχης Αμπντουλαζίζ μπιν Αμπντουλάχ αλ-Σεΐχ δήλωσε στους προσκηνυτές ότι οι φερόμενοι ως βομβιστές της Αλ Κάιντα που προ δύο εβδομάδων προκάλεσαν το θάνατο δύο ατόμων στο Ριάντ απειλούν την ενότητα της Σαουδικής Αραβίας, του λίκνου του Ισλάμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…

