Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά οι φόβοι των επενδυτών για τις «υπερβολικές» αποτιμήσεις πολλών μετοχών δεν φαίνεται να απομακρύνονται από το προσκήνιο.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά οι φόβοι των επενδυτών για τις «υπερβολικές» αποτιμήσεις πολλών μετοχών δεν φαίνεται να απομακρύνονται από το προσκήνιο.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,31% στις 2.568,08 μονάδες.
Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής χαλυβουργίας Corus έκανε «άλμα» έως και 18% σρτις 30,75 πένες, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα πωλήσει μετοχές αξίας 307 εκατ. λιρών, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά από τέσσερες συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις.
Ανοδικά κινείται και η Nokia (+0,9% στα 14,99 ευρώ), με αφορμή την αναβάθμιση των επενδυτικών συστάσεων για τη μετοχή από την Salomon Smith Barney.
Στον αντίποδα η Commerzbank υποχωρεί κατά 4,4% στα 14,5 ευρώ, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δεν θα διανείμει μέρισμα για τη φετινή χρήση (πρώτη φορά τα 21 τελευταία έτη).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 4.351,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,34% στις 3.417,73 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,35% στις 3.743,11 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.226,22 μονάδες, με κέρδη 0,19%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομοσχέδιο Πλεύρη: Κόλαφος η ΕΕΔΑ – Ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της ανθρωπιστικής δράσης
- Τέιτουμ για το NBA Europe: «Θέλουμε από δύο ομάδες στις 5 μεγάλες αγορές»
- Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ μόνο με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία
- ΠΑΣΟΚ: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Τα ψεύδη της στη διαχείριση της ευλογιάς αποκαλύπτονται από την Κομισιόν
- Ρεκόρ αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε ετήσιες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων της πόλης
