27

«Κουτσουρεμένη» παίρνει το δρόμο για τη Βουλή η διάταξη για τη διαδοχική ασφάλιση στα ασφαλιστικά ταμεία, έπειτα από παρέμβαση του οικονομικού επιτελείο της κυβέρνησης. Η τελική αύξηση των συντάξεων εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά το 10% έναντι 20% που υπολογιζόταν αρχικά.

Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» που επικαλούνται Τα Νέα, στο ασφαλιστικό ν/σ του υπουργείου Εργασίας (το οποίο σήμερα στέλνεται για υπογραφές στους συναρμόδιους υπουργούς) η διάταξη για το νέο τρόπο καταβολής των συντάξεων δεν θα είναι αυτή που καταρτίστηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων της γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία προέβλεπε την καταβολή αυξήσεων μέχρι και 20%.

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη -με την αιτιολογία ότι το κόστος είναι τεράστιο με την προωθούμενη ρύθμιση- άλλαξε το περιεχόμενο της διάταξης και με τον νέο τρόπο καταβολής των συντάξεων εκτιμάται ότι η τελική αύξηση δεν θα ξεπερνά το 10%.

Το σίγουρο με την τελική διάταξη είναι ότι το μέτρο θα αφορά σε όσους εξέλθουν από τη σύνταξη από το 2004, ενώ επισπεύδονται σημαντικά οι διαδικασίες απονομής της σύνταξης με τη διαδοχική ασφάλιση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ