
Η Αθήνα στηρίζει τον ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά περιμένει ανταπόκριση
«Θα επιμείνουμε ότι η Τουρκία έχει κάνει μεν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του κοινοτικού κεκτημένου, αλλά μόνον αυτό δεν φτάνει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση προόδου της ενταξειακής πορείας της Αγκυρας στην ΕΕ.
37
«Θα επιμείνουμε ότι η Τουρκία έχει κάνει μεν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση του κοινοτικού κεκτημένου, αλλά μόνον αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται και εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Εμείς παρακολουθούμε την εξέλιξη της Τουρκίας, είπε ο πρωθυπουργός, την Τετάρτη μετά τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο πρόεδρο, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Η τουρκική διπλωματία κατέβαλλε τις προηγούμενες ώρες εντατικές προσπάθειες για να επιτύχει την παράληψη μίας αναφοράς για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού στην έκθεση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν για το θέμα αυτό, όπως δήλωσε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε επαφές υψηλού επιπέδου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο κ. Γκιούλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Χαβιέρ Σολάνα και ο Τούρκος πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σίλβιο Μπερλουσκόνι.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τα ρεκόρ του ΟΦΗ στον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου
- Τράπεζες: Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι από τις τεχνολογικές εξελίξεις
- Τον Γιάννη Βαρδακαστάνη προτείνει για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης – Ποιοι θα βρεθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο
- «Αν ο Παναθηναϊκός δεν περάσει τη Βαλένθια, θα υπάρξουν αλλαγές…»
- Ουγγαρία: Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο νέος πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ
- Ο πόλεμος του MrBeast: Η απάντηση στις καταγγελίες για παρενόχληση – Ο τοκετός, ο μισογυνισμός και η απαξίωση

