30

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα παραδοθεί τελικά στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού, που οδηγεί από τη Μεταμόρφωση στην Ελευσίνα. Την άνοιξη του 2004 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο ανισόπεδος κόμβος Δουκίσσης Πλακεντίας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο μήκους 24 χιλιομέτρων άξονας που θα συνδέει τον κόμβο της Μεταμόρφωσης με την Ελευσίνα θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου, για να ακολουθήσει μια μικρή περίοδο δοκιμών και προσαρμογών.

Με την ολοκλήρωση και αυτού του τμήματος παραδίδεται σε χρήση το σύνολο της Αττικής Οδού, και δημιουργείται ένας ενιαίος οδικός άξονας από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως την Ελευσίνα, περιλαμβανομένης και της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.

Σημειώνεται ότι η χρήση της Αττικής Οδού γίνεται συνήθεια για τους οδηγούς και όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που σπεύδουν να προμηθευθούν την ηλεκτρονική κάρτα διοδίων (e-pass), εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα διέλευσης αλλά και την έκπτωση 30 λεπτών ανά διαδρομή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας λειτουργίας, ο αριθμός των κατόχων ηλεκτρονικών καρτών ξεπέρασε τις 400.000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ