
Νέα στοιχεία για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου φέρνει στο φως γερμανικό περιοδικό
Το κτίριο του Καπιτωλίου και όχι ο Λευκός Οίκος ήταν ο τέταρτος στόχος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες που προέκυψαν από ανακρίσεις ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα.
30
Το κτίριο του Καπιτωλίου και όχι ο Λευκός Οίκος ήταν ο τέταρτος στόχος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες που προέκυψαν από ανακρίσεις ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η προετοιμασία των επιθέσων είχε αρχίσει το 1996, αλλά το σχέδιο να χρησιμοποιηθούν τέσσερα αεροπλάνα αναβλήθηκε το 1999, αφού μόνο δύο πιλότοι μπορούσαν να αποκτήσουν άδειες εισόδου στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, η προετοιμασία της επιχείρησης είχε το κωδικό όνομα «Porsche 911» και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2001. «Η Porsche είναι έτοιμη να ξεκινήσει» φέρεται να δήλωσε τότε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ατα, πιλότος ενός από τα δύο αεροπλάνα που έπεσαν στους «δίδυμους» πύργους.
Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι το άρθρο του βασίζεται στις ανακρίσεις του Χάλεντ Σεχ Μοχάμεντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων και του Ράμζι μπιν αλ-Σάιμπα που πιστεύεται ότι συντόνισε τα τρομοκρατικά χτυπήματα.
«Το τέταρτο αεροπλάνο, σύμφωνα με τον Αλ-Σάιμπα, θα έπρεπε να πέσει πάνω στο Καπιτώλιο. Οι Αμερικανοί πίστευαν πως στόχος των τρομοκρατών ήταν ο Λευκός Οίκος, αλλά οι απαντήσεις του Αλ-Σάιμπα διόρθωσαν το λάθος» γράφει το γερμανικό περιοδικό, χωρίς πάντως να αποκαλύπτει πώς απέκτησε πρόσβαση στα κείμενα των ανακρίσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Σπίτι μου ΙΙ»: Καταληκτική ημερομηνία για τη συμβασιοποίηση των δανείων του προγράμματος η 2α Ιουνίου 2026
- Σκάλα Ωρωπού: Προχωρά το «ξεμπάζωμα» στην περιοχή Natura – Έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα ο Κικίλιας
- Michael: Η βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον προσέλκυσε κοινό παρά τις έντονες αντιδράσεις
- Χαμός με το ιατρικό επιτελείο της Τότεναμ
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 15 μέρες το Μετρό – Πότε διακόπτεται η κυκλοφορία



