Δημιουργείται μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Διδυμότειχο: Μονάδα τεχνητού νεφρού δημιουργείται στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου με υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Οικονομικών Ν. Φαρμάκης, Εσωτερικών Ν. Μπίστης και Υγείας Πρόνοιας Ε. Νασιώκας.
Διδυμότειχο: Μονάδα τεχνητού νεφρού δημιουργείται στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου με υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Οικονομικών Ν. Φαρμάκης, Εσωτερικών Ν. Μπίστης και Υγείας Πρόνοιας Ε. Νασιώκας.
Τη δημιουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος του ΠεΣΥΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Στράτος Χασάπης, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί θέση νεφρολόγου για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Τα μηχανήματα που θα στελεχώσουν τη μονάδα έχουν εξασφαλισθεί από τα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Ο κ. Χασάπης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχουν εξασφαλισθεί για τον ιατρικό εξοπλισμό και τις κτιριακές επεμβάσεις του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου πιστώσεις 1,5 εκ ευρώ.
Ο νομάρχης Έβρου Ν. Ζαμπουνίδης ανέφερε, ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας ήταν ένα αίτημα πολλών ετών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει αλλά και θα εξυπηρετήσει αρκετούς πάσχοντες του Βορείου Έβρου που αναγκαζόταν να πηγαινοέρχονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα για την διαδικασία της αιμοκάθαρσης.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νιγηρία: Ο Τραμπ είχε αναβάλει την επίθεση για να δώσει «ένα χριστουγεννιάτικο δώρο» στους τζιχαντιστές
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν