28

Να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής, με τις οποίες εγκρίθηκε σε πρώτη φάση η περιοχή Βραγόνι της Κερατέας για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κάτοικοι του δήμου.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η προεπιλογή του χώρου στον οποίο θα γίνεται η επεξεργασία των απορριμμάτων της νοτιοανατολικής Αττικής, όσο και ο νόμος στον οποίο στηρίχθηκε παραβιάζουν το Σύνταγμα, τη Συνθήκη ίδρυσης της ΕΕ, αλλά και κοινοτικές Οδηγίες που αφορούν τα στερεά απόβλητα και την υγειονομική τους ταφή.

Οι κάτοικοι της Κερατέας επικαλούνται απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία η περιοχή Βραγόνι χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρου κάλλους, ιστορικός τόπος και αρχαιολογικός χώρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ