
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τη μη αποκομιδή των απορριμάτων στην Αθήνα
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για την υπόθεση της συσσώρευσης σκουπιδιών στην Αθήνα. Έκκληση για διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στους ΟΤΑ απηύθυνε ο Χ.Παπουτσής.
36
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Μουζακίτης για την υπόθεση της συσσώρευσης σκουπιδιών στην Αθήνα.
Στον κ. Μουζακίτη είχαν υποβάλλει έκθεση οι επόπτες δημόσιας υγείας.
Έκκληση από τον Χρήστο Παπουτσή
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφη πόλη», απευθύνει με δήλωσή του έκκληση στην κυβέρνηση, την ΚΕΔΚΕ και την ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση να προσέλθουν σε διάλογο για να βρεθεί λύση στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Ο κ. Παπουτσής τονίζει ότι κανένας διεκδικητικός αγώνας δεν μπορεί να βρει την δικαίωσή του μέσα από την υποβάθμιση της υγιεινής, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών και προσθέτει ότι οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι και πρέπει να παραμείνουν υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος.
«Η διάκριση των αιτημάτων των εργαζομένων σε δίκαια που πρέπει να γίνουν άμεσα αποδεκτά και σε υπερβολικά που πρέπει να κρατηθούν για μελλοντική διαπραγμάτευση, οι θεσμικές εγγυήσεις που πρέπει να κατοχυρωθούν για το ρόλο και τον χαρακτήρα των διοικητικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η απεμπλοκή όλων από κάθε προσπάθεια κομματικών αντιπαραθέσεων, ανοίγουν το δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων» αναφέρει ο κ. Παπουτσής.
Τα αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ αφορούν μηνιαία αύξηση 150 ευρώ, εφαρμογή νέου μισθολογίου, απόσυρση του Δημοτικού Κώδικα με τον οποίο κατά την άποψη των εργαζομένων καταργείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκχωρούνται οι αρμοδιότητές της σε ιδιώτες, κά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Η κίνηση – ματ του Μεντιλίμπαρ την κατάλληλη στιγμή…
- Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» με τις μπομπονιέρες: Απαντούν μέσω του in στην «απατεώνισσα» – «Ας σταματήσει να παίζει το θύμα!»
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην «τσίτα»
- Το Τσερνόμπιλ αρνείται να πεθάνει σαράντα χρόνια μετά – Ένα σπαρακτικό λεύκωμα αντοχής
- Μπορώ να περάσω το φανάρι με… πορτοκαλί; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο
- Μελάνια Vs Τζάκι: Η αντίδραση δύο πρώτων κυριών μπροστά στον κίνδυνο




