
Σε απεργία το διάστημα 20-23 Οκτωβρίου προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ
Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία το διάστημα 20-23 Οκτωβρίου πήραν την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι διεκδικούν την ασφάλιση των συμβασιούχων συναδέλφων τους με το ειδικό καθεστώς των υπαλλήλων του Δημοσίου.
71
Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία το διάστημα 20-23 Οκτωβρίου πήραν την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι διεκδικούν την ασφάλιση των συμβασιούχων συναδέλφων τους με το ειδικό καθεστώς των υπαλλήλων του Δημοσίου.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το αίτημα της απεργίας και κάλεσε τους γιατρούς να μην προκαλέσουν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αποδίδοντας τις κινητοποιήσεις σε εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΙΚΑ τόνισε ότι με τις διατάξεις του μικρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου υλοποιείται η συμφωνία που έχει συνάψει με την ομοσπονδία των γιατρών και λύνονται τα προβλήματά τους.
Στο μικρό ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες μετατρέπονται οι ειδικές συμβάσεις των οδοντιάτρων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθιερώνεται η ασφάλιση στο Ίδρυμα των συμβασιούχων γιατρών που έχουν προσληφθεί πριν το 1993 και θεσπίζεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού και του γιατρού πλήρους απασχόλησης.
Η διοίκηση του ΙΚΑ ανέφερε τέλος ότι οι συμβασιούχοι γιατροί που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο καθεστώς πλήρους απασχόλησης θα ασφαλίζονται όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σκόραρε ο Τζόλης, ελπίζει για το πρωτάθλημα η Κλαμπ Μπριζ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Το πιο καλό νέο είναι ο… Τζόουνς
- Αγορά εργασίας: CEOs… από απελπισία – Πώς η AI γκρεμίζει την παραδοσιακή ιδέα της καριέρας
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.

