Ανθυγιεινές οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων μαθητών
Αθήνα: Περισσότερο από το 45% των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών προτιμούν τα προϊόντα κυλικείου σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας διατροφικών συνηθειών που πραγματοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος.
Αθήνα: Περισσότερο από το 45% των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών προτιμούν τα προϊόντα κυλικείου σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας διατροφικών συνηθειών που πραγματοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος.
Από τις απαντήσεις που έδωσαν 453 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου στην περιοχή της πρωτεύουσας, προέκυψε ότι τα αναψυκτικά συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση τους ενώ προϊόντα όπως το γάλα είναι χαμηλά στις επιλογές των μαθητών.
Επίσης παρ’ όλο που το 90% γνωρίζει ποια είναι η υγιεινή διατροφή παρ’ όλα αυτά επιλέγουν προϊόντα τα οποία είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Η Ένωση Καταναλωτών ζητάει από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους για την εφαρμογή της διυπουργικής απόφασης που αφορά τα επιτρεπόμενα προς πώληση προϊόντα στα σχολικά κυλικεία.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
- Η La Liga κυριαρχεί στην παραγωγή ταλέντων με αξία 1,477 δισ. ευρώ
- Η αληθινή ιστορία πίσω από τον περίφημο καβγά του JFK Jr. και της Κάρολιν Μπεσέτ σε πάρκο της ΝΥ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο

