
Αρχισαν την Τρίτη οι συνομιλίες Βελιγραδίου-Πρίστινας για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου
Τέσσερα χρόνια μετά το τέλος των πολεμικών συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο, εκπρόσωποι του Βελιγραδίου και της Πρίστινας συναντώνται στη Βιέννη για να συζητήσουν το μέλλον της επαρχίας. Οι πρώτες επαφές έχουν κυρίως «τεχνικό» χαρακτήρα.
30
Τέσσερα χρόνια μετά το τέλος των πολεμικών συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο, εκπρόσωποι του Βελιγραδίου και της Πρίστινας συναντώνται στη Βιέννη για να συζητήσουν το μέλλον της επαρχίας. Οι πρώτες επαφές έχουν κυρίως «τεχνικό» χαρακτήρα.
Επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας είναι ο πρόεδρος της Σερβίας-Μαυροβουνίου, Σβέτοτζαρ Μάροβιτς, ενώ από την άλλη πλευρά συμμετέχει ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Μπαϊράμ Ρετζέπι, δεν συμμετέχει στις συνομιλίες, εκτιμώντας ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για επαφές.
Οικοδεσπότης στις συνομιλίες είναι ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σιούσελ, ενώ το «παρών» δίνουν και εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Όπως μετέδωσε το BBC, στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν το θέμα των προσφύγων και των αγνοουμένων καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την υποδομή της επαρχίας, κυρίως ηλεκτρική ενέργεια και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
Οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γκριμάλντο παραδέχεται ότι καλοβλέπει τη Μίλαν
- Άγιος Δημήτριος: «Από την κοπέλα ξεκίνησε το κακό» λέει ο παππούς του δράστη – Τι θα ισχυριστεί ο 20χρονος στον ανακριτή
- Τραγωδία στον Βόλο – Νεκρή σε τροχαίο 44χρονη μητέρα δύο παιδιών στον Αλμυρό
- Ο Μάικ Ζαμπίδης συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ενόψει του αγώνα με τον Μεϊγουέδερ (vid)
- Η Τζένιφερ Λόπεζ φλεξάρει τους κοιλιακούς της και βάζει φωτιά στα social media
- Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον 40χρονο που δολοφόνησε τη 43χρονη

