
Θα πληρωθούν και οι έξι θέσεις της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο διαβεβαιώνει η Λευκωσία
Δεν τίθεται θέμα να αφεθούν κενές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γ.Ιακώβου, σχολιάζοντας εισήγηση του πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ να μείνουν οι δύο θέσεις κενές, βάσει του συντάγματος του 1960.
28
Δεν τίθεται θέμα να αφεθούν κενές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο· και οι έξι θέσεις τις οποίες δικαιούται η Κύπρος θα πληρωθούν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος σχολίαζε εισήγηση του Πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ να μην εκλεγούν έξι Ελληνοκύπριοι, αλλά τέσσερις και να μείνουν οι δύο θέσεις κενές, βάσει του συντάγματος του 1960.
Ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι αυτό που θα γίνει, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών απέρριψε επίσης την εισήγηση σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού μετά τις ευρωεκλογές να παραιτηθούν οι δύο Ελληνοκύπριοι βουλευτές και να πάρουν τις θέσεις τους Τουρκοκύπριοι.
Ο Γ.Ιακώβου διευκρίνισε ότι οι ευρωβουλευτές εκλέγονται για μια θητεία και σε περίπτωση παραίτησης κάποιου τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών.
ΑΠΕ
- Σκόραρε ο Τζόλης, ελπίζει για το πρωτάθλημα η Κλαμπ Μπριζ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Το πιο καλό νέο είναι ο… Τζόουνς
- Αγορά εργασίας: CEOs… από απελπισία – Πώς η AI γκρεμίζει την παραδοσιακή ιδέα της καριέρας
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.

