
Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές «βλέπει» η αμερικανική εταιρεία Frost & Sullivan
Πιθανότητες 50% στο ΠΑΣΟΚ έναντι 45% της Νέας Δημοκρατίας για νίκη στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές δίνει η αμερικανική εταιρεία εκτίμησης πολιτικών κινδύνων Frost & Sullivan. Στην έκθεση τονίζεται «η ευμετάβλητη φύση του εκλογικού σώματος».
30
Πιθανότητες 50% στο ΠΑΣΟΚ έναντι 45% της Νέας Δημοκρατίας για νίκη στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές δίνει η αμερικανική εταιρεία εκτίμησης πολιτικών κινδύνων Frost & Sullivan. Στην έκθεση τονίζεται «η ευμετάβλητη φύση του εκλογικού σώματος».
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα σενάρια αυτά αφορούν πρόβλεψη για τους επόμενους 18 μήνες, αλλά και για τα επόμενα πέντε έτη χωρίς αλλαγή των ποσοστών για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για τις πολιτικές εξελίξεις.
Στην έκθεση αναγνωρίζονται στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σημαντικά επιτεύγματα όπως η ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, οι επιδόσεις στην οικονομία και η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία.
Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή επισημαίνεται ότι δεν έχει ασκήσει υπουργικό αξίωμα, αλλά του αναγνωρίζεται ότι από το 1997 που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ασκεί προσεκτική αντιπολιτευτική τακτική.
«Η προσπάθεια του κ. Καραμανλή να παρουσιάσει τη ΝΔ ως εναλλακτική λύση σκοντάφτει στην ομοιότητα της πλατφόρμας των δύο κομμάτων» σημειώνει η εταιρεία.
Στην ανάλυση της πρόβλεψης για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ γίνεται ιδιαίτερος λόγος στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού: «Παρά τις ενδείξεις λαϊκής δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνησή του, η αναμενόμενη σταθερή πορεία της οικονομίας σε σχέση με αυτή των άλλων χωρών της ΟΝΕ θα υπονομεύσει τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής ηγεσίας» καταλήγει η εταιρεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκόραρε ο Τζόλης, ελπίζει για το πρωτάθλημα η Κλαμπ Μπριζ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Το πιο καλό νέο είναι ο… Τζόουνς
- Αγορά εργασίας: CEOs… από απελπισία – Πώς η AI γκρεμίζει την παραδοσιακή ιδέα της καριέρας
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.

