
«Δεν θα άφηνα την ασφάλεια των ΗΠΑ στα χέρια ενος τρελού» δηλώνει ο Μπους για το Ιράκ
Ακριβώς έξι μήνες μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σ.Χουσεΐν ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνεται και πάλι της στρατιωτικής επέμβασης. «Δεν επρόκειτο να αφήσω στην ασφάλεια του αμερικανικού λαού στα χέρια ενός τρελού» δηλώνει την Πέμπτη ο Τζορτζ Ο.Μπους.
51
Ακριβώς έξι μήνες μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνεται και πάλι της στρατιωτικής επέμβασης. «Δεν επρόκειτο να αφήσω στην ασφάλεια του αμερικανικού λαού στα χέρια ενός τρελού» δηλώνει την Πέμπτη ο Τζορτζ Ο.Μπους.
«Ποιος είναι δυνατόν να σκεφτεί πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με τον Σαντάμ Χουσεΐν στην εξουσία;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ομιλία του ενώπιων μελών της Εθνικής Φρουράς στο Νιου Χαμσάιρ για να συμπληρώσει πως η ασφάλεια του αμερικανικού λαού δεν μπορεί να επιτευχθεί με «δειλά μέσα».
Δίχως νέα επιχειρηματολογία -κατά τα όσα επισημαίνει το Reuters- ο Τζορτζ Ο.Μπους αντεπιτέθηκε στους επικριτές του μονομερούς πολέμου δηλώνοντας: «Έδρασα γιατί δεν επρόκειτο να αφήσω την ασφάλεια του αμερικανικού λαού στα χέρια ενός τρελού. Δεν επρόκειτο να τηρήσω στάση αναμονής και να εμπιστευτώ τη σύνεση και την αυτοσυγκράτηση του Σαντάμ Χουσεΐν».
Η ομιλία Μπους «ανήκει» στη νέα επιθετική πολιτική του Λευκού Οίκου που στοχεύει στην «αναβίωση» της λαϊκής υποστήριξης στην αμερικανική κατοχή στο Ιράκ. Τόσο το πρόσφατο εθνικό διάγγελμα, όσο και η ομιλία Μπους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δεν κατόρθωσαν να μειώσουν τις αμφιβολίες για το κατά πόσο διογκώθηκε τελικώς η απειλή του Ιράκ.
«Η Αμερική δεν μπορεί να ξεχάσει τα μαθήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η Αμερική δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από τις ευθύνες και την ελπίδα της για το καλύτερο. Υπάρχει μόνο μία επιλογή, πρέπει να πολεμήσουμε σε αυτό τον πόλεμο μέχρι να ολοκληρώσουμε την εργασία μας» επισήμανε ο Μπους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε το Ιράκ ως «το βασικό μέτωπο» στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών στη χώρα «η οποία δεν αποτελεί πλέον έδαφος που θρέφει την τρομοκρατία, την τυραννία και την επιθετικότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Μενουδάκος για υποκλοπές: Σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας η Δικαιοσύνη
- Σαντορίνη: Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας – Πού απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω γεωδυναμικών φαινομένων
- Γιορτή σήμερα 28 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 συμβασιούχοι εργασιακοί σύμβουλοι οδηγούνται στην ανεργία – Τι απαντά η διοίκηση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]



