Αύξηση 22,7% του εμπορικού ελλείμματος το πρώτο εξάμηνο
Αύξηση της τάξεως του 22,7% στα 11,295 δισ. ευρώ σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΣΥΕ. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, παρουσίασε αύξηση κατά 1,414 δισ. ευρώ.
27
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου αυξήθηκε κατά 22,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η ΕΣΥΕ.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 11,295 δισ. ευρώ, έναντι 9,208 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το εμπορικό ισοζύγιο παρουσίασε αύξηση κατά 1,414 δισ. ευρώ ή 18,6%.
Οι εισαγωγές-αφίξεις ανήλθαν σε 17,169 δισ. ευρώ (έναντι 14,797 δισ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 16%.
Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές-αποστολές, αυτές αυξήθηκαν κατά 5,1% στα 5,873 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν μόνο στις εμπορευματικές συναλλαγές. Συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι συναλλαγές υπηρεσιών και οι μη καταχωρημένες συναλλαγές, οι οποίες μαζί με τις εμπορευματικές συναλλαγές λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση των πινάκων των εθνικών λογαριασμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΠΑΟΚ: Τι είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Τιμισοάρα για την κατάσταση των τραυματιών
- Ρατσιστής ένας στους δύο μεσίτες ακινήτων στη Γαλλία
- Σοκάρει Έλληνας οδηγός την ώρα που περνά από το σημείο της τραγωδίας (vid)
- Η Ουκρανία πρέπει να υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης με την Ρωσία για να ισχύσουν οι εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Ένας 52χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 46χρονης που αγνοούταν – Φόβοι για κατά συρροή εγκλήματα
- Πενθούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ – «Τους πήρε η αγάπη τους για σένα» (pics)
